Успіх спортсмена-ветерана війни МСК «Дніпро» та студента ЧНУ Євгена Дорошка на «Strong Spirit’s Games»

14 вересня 2024 року в ТК «Буковель» ГО «Федерація стронгмену України» спільно з Міністерством у справах ветеранів України та за партнерства ТК «Буковель» було проведено Національний відбір ветеранів війни до міжнародних змагань «Strong Spirit’s Games»

У заході взяли участь 139 ветеранів з 20 регіонів України. Спортсмени змагалися у адаптивних видах спорту: жим штанги лежачи (на максимум та на рази), веслування на тренажері (100 м та 100 сек), ривок гирі, ейрбайк 50 ккал.

Серед учасників змагань був спортсмен-ветеран війни черкаського МСК «Дніпро» та студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ННІ фізичної культури, спорту і здоровʼя – Євген Дорошко та виборов у категорії S1 наступні призові місця:

веслування на тренажері Concept2 100 сек- 1 місце

веслування на тренажері Concept2 100 м  – 2 місце

ривок гирі- 2 місце

ейрбайк 50 ккал- 3 місце.

Тренер: Юрій Петренко, Сергій Гречуха

За підсумками цього відбору, комісія визначить 50 учасників національної збірної і це найбільша кількість українських ветеранів, які прийматимуть участь у міжнародних змаганнях. Федерація за сприяння та підтримки Міністерства ветеранів та партнерів, вперше в історії, організовує міжнародні змагання для ветеранів війни Strong Spirit’s Games, які відбудуться 11-13 жовтня у Мадриді, в рамках фестиваля Арнольда Шварценеггера.

19 Вер 2024